Skip to Content

RepareerBAaR!

Het atelier van de Fietskeuken in de Meubelfabriek is elke week klaar om jullie te ontvangen: voor een doe-het-zelf reparatie, onderhoud, knutselproject, of om gewoon iets te drinken en over koetjes en fietsen te keuvelen!

Elke maandag 14u tot 18u

Elke donderdag 18u tot 22u

De Binnenweg: tussen de Vlasgaardstraat 52 en de Drongensesteenweg 39

Of bij de collega's van Fietskeuken Ledeberg!

Maandag-middag sluiting tijdens paasverlof

Tijdens het Paasverlof zal er geen fietskeuken zijn op maandagmiddag. Op donderdag kunnen jullie zoals altijd stevig komen sleutelen aan de fiets.

5e BeneFietsFeest

Zaterdag 18 april gaan alle remmen weer los en trapt de Fietskeuken vanaf 20u het

5e BeneFietsFeest

LET OP! Deze keer gaat het feest door op een andere locatie dan de vorige jaren, we hebben nu immers een eigen feestzaal in De Binnenweg...

 

Verwacht je alweer aan een avond vol fiets- en dansplezier!


Vélo-Prei's 6 maart: HANSBEKE-VLADIVOSTOK-HANSBEKE

HANSBEKE-VLADIVOSTOK-HANSBEKE klinkt als een wielerklassieker en rijdt als een trein. Vanuit hun met sloop bedreigde station van Hansbeke fietsten fotograaf Koen Degroote en Laura Bracke naar de terminus van de legendarische Trans-Siberische spoorlijn.

Samen met de voorliefde van het koppel voor het Sovjet-verleden was dit project een logische maar daarom geen evidente keuze. Koens werk is geen journalistiek pur sang, maar bevat een flinke dosis poëzie.

Als doorwinterde Sovjet-reiziger was hij niet aan zijn proefstuk toe. Hij neemt je ondermeer mee naar het verdwenen Aralmeer dat met een fotoreportage eerder in Knack verscheen. Een verscholen schat vol Sovjet-kunst en fantasierijke vertelsels over historische wielerhelden uit de pen van Jan Boesman kruisten niet alleen hun pad, maar nu ook het jouwe met deze lezing.

Vrijdag 6 maart, 20u30, Fietskeuken Gent (De Binnenweg)

Hun blog herbergt alvast veel mooie verhalen en beelden:
http://www.hansbeke-vladivostok-hansbeke.com/

 

 


Vélo-Prei's: Jeroen fietste voor Huntington

Gentenaar Jeroen De Schepper fietste dit jaar 12.000 km door Europa om geld in te zamelen voor de verzorging van mensen met de ziekte van Huntingon. Hij komt zijn relaas doen in de fietskeuken.

Vrijdag 16 januari, 20u30, Fietskeuken (De Binnenweg)


We maken het gezellig met een hapje en een drankje en Jeroen vertelt zijn verhaal.


Een voorsmaakje?
 
crosscountry4huntington.wo rdpress.com
www.facebook.com/crosscountryforhuntington?fref=ts

 


Openingsreceptie nieuwe locatie!

Donderdagavond om 18u, na een tijdje gesloten te zijn, opent de Fietskeuken voor de allereerste keer zijn deuren op de nieuwe locatie, Drongensesteenweg 41. Uiteraard doen we dat met een knabbeltje en een drankje, en voor wie wilt zelfs met kettingolie en roestinnekes, maar die zijn dan om je fiets te verwennen.

Iedereen welkom om mee op de nieuwe locatie te klinken, eens te komen gluren hoe we alles ingericht hebben, en/of of aan je fiets te sleutelen.

Tot dan!


Gezocht: helpende handen voor de verhuis!

De Fietskeuken zal, samen met enkele andere meubelfabriekgetrouwen, vanaf september niet langer in de meubelfabriek doorgaan. We sluiten dus even in september en in oktober gaan we terug open met hetzelfde concept, dezelfde mensen, hetzelfde lekkere eten, maar op een nieuwe locatie op een boogscheut van de oude...  Binnenkort meer info over de locatie!

Nu zondag, 7 september, verhuist de Fietskeuken. hiervoor kunnen we nog wat helpende handen gebruiken om mee in- en uit te laden. Ideaal voor iedereen die nieuwsgierig is naar onze nieuwe locatie. Afspraak zondag om 11u aan de Fietskeuken!

 


Bikepolo tryout op 6 september

De Fietskeuken Brugse Poort en het het Urlaub Bike Polo team nodigen iedereen uit om te komen proeven van Bike Polo op zaterdag 6 september. Nog een laatste event op het vertrouwde adres in de Meubelfabbriek, daarna verhuizen we richting nieuwe locatie iets verdero. We nemen in fietstijl afscheid!


Zomersluiting FK Brugse Poort

Deze zomer gaat de fietskeuken 2 weken op verlof, namelijk van 21/7 tot en met 31/7.

Gedurende die periode is ons atelier in de Brugse Poort op maandag én op donderdag gesloten en is er tijd om er met de fiets op uit te trekken. We zijn terug open op maandag 4 augustus.

 

koen degroote

©Koen Degroote

Koen en Laura zijn reeds voor een langere tijd onderweg met de fiets. Voor hun interessante verhalen en prachtige foto's, kan je hen op hun website volgen.


Geen Fietskeuken op maandag 9 juni

Op maandag 9 juni sluiten we even de Fietskeuken om te bekomen van weekend-fietsavonturen.

4e BeneFietsFeest!

Omdat je op de dansvloer eens andere spieren kan gebruiken dan op de fiets,
omdat de vorige feestjes toch zoooo leuk waren,
omdat je er een fietsfilm kan zien,
omdat er bergen ambiance zal zijn,
om eens iets anders te doen dan fietsen herstellen,
én omdat elk excuus voor een feestje goed is,
is hier, met veel tromgeroffel en belgerinkel, ons 4de benefietsfeest!

30 mei, bij De Vieze Gasten,
22u00 Filmvoorstelling
23u00 Fiesta-fietsda met DJ's

Toegang tegen vrije bijdrage!

 

Syndicate content