Fietskeuken Gent


Bike repair and food!

Brugse Poort

Dinsdag: 18u - 21u

Meubelfabriek
Meibloemstraat 18
9000 Gent

Ledeberg

Woensdag: 18u - 21u

Standaertsite
Hoveniersstraat 40
9050 Ledeberg

Nieuws

Afscheid van de maandagploeg

Na jaren van noeste arbeid houdt onze maandagploeg er tot nader order mee op. Vanaf januari is er dus enkel nog een avondopening op dinsdag.

We gaan actief opzoek naar nieuwe vrijwilligers om opnieuw een namiddagwerking mogelijk te maken. Veel dank aan alle maandagmechaniekers voor menig duizend uren gesleutel!

Zoals altijd: heeft u zin om te komen vrijwilligen? Laat van u horen!


Fietskeuken Brugse Poort open op dinsdag

Voor wie de Fietskeuken reeds een tijdje bezoekt is donderdavond een vaste afspraak. Vanaf mei 2022 kan je ons bezoeken op dinsdagavond.

De maandagmiddag ploeg blijft natuurlijk ook nog steeds beschikbaar.


Zomerregeling 2019

Omdat fietsen ook tijdens de zomer kapot gaan, blijven wij zoveel mogelijk open. Let wel, dit kan nog last minute veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers, dus als je niet voor een gesloten deur wilt staan check je best de Facebook pagina kort voor je naar de fietskeuken vertrekt.

 • Maandag 22 juli gesloten
 • Donderdag 25 juli gesloten
 • Maandag 29 juli gesloten
 • Donderdag 1 augustus
 • Maandag 5 augustus
 • Donderdag 8 augustus
 • Maandag 12 augustus
 • Donderdag 15 augustus
 • Maandag 19 augustus
 • Donderdag 22 augustus
 • Maandag 26 augustus
 • Donderdag 29 augustus open


Nieuw adres Fietskeuken Brugse Poort!

Vanaf mei 2019 is de Fietskeuken Brugse Poort terug actief in de Meubelfabriek, Meibloemstraat 18!

Alvast een serieuze dankjewel aan Treck Hostel om enkele jaren onderdak te verschaffen. Merci voor de fijne samenwerking!

In de meubelfabriek zullen we onder goed gezelschap, check zeker eens de facebook pagina van de Meubelfabriek. Hopelijk tot binnenkort!


TreckFietsFeest

Treck Hostel Gent en Fietskeuken Gent/Bike kitchen Ghent slaan samen de handen in elkaar, of beter: we slaan samen de benen uit met een swingende fuif zoals je van ons gewoon bent, een lekkere volxkeuken, optreden, leuke mensen, noem maar op.

Blokkeer alvast je agenda op 8 december!


Nieuw adres Fietskeuken Ledeberg

Vanaf 3 oktober 2018 vind je Fietskeuken Ledeberg weer op de Standaertsite in Ledeberg (en niet langer in de containers aan de Hundelgemsesteenweg).

De Ledebergse Fietskeuken startte in 2014 in een kleine garage op de Standaertsite, het overgebleven terrein van doe-het-zelfzaak Standaert in de Hoveniersstraat. Die plek is intussen verbouwd tot een compleet nieuw park en een gebouw voor buurtactiviteiten, waar ook Fietskeuken Ledeberg een plekje kreeg.

Kom de vernieuwde locatie checken op het openingsfeest op vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2018!


Maandagploeg Fietskeuken Brugse Poort in beeld

De maandagploeg van Fietskeuken Brugse Poort werd - heel terecht - in de schijnwerpers gezet in het ledenblad van de Fietsersbond.


Herfstige reparatietijden

Als je nu je fiets een onderhoud geeft en de kleine problemen oplost, voorkom je dat je op een natte herfstdag onverwacht in panne valt.

Geen idee hoe het met je fiets gesteld is? We geven je graag uitleg en hulp in de Fietskeuken ateliers.


Feestweekend 2016 Fietskeuken Brugse Poort

Op 30 september en 1 oktober 2016 is het feest bij Fietskeuken Brugse Poort!

De verhuis naar Treckhostel is voltooid en de hostel draait op volle toeren. Dus nodigen we iedereen uit om dit te vieren. We plannen een weekend vol fiets-vertier, gepaste bevoorrading, gevulde bidons en reparaties a volonté.

Iedereen is welkom om even binnen te rijden op de Groendreef 51!


Open Deur Op Wielekes en Fietskeuken Ledeberg op 7 september

Met de start van het schooljaar gooit Fietskeuken Ledeberg de deuren open in samenwerking met Op Wielekes:

 • 16u: Info, rondleiding en uitleg "Hoe start je eigen Op wielekes depot"
 • 17u: Lancering opstart pakket en uitleg op Wielekes voor nieuwe abonees en uitleg werking Fietskeuken
 • 18u: Receptie!
 • 17u-19u: Word lid van Op Wielekes, leen of ruil je kinderfiets - veel nieuwe fietsjes beschikbaar.
 • 18u-21u: Sleutel aan je fiets in de fietskeuken

Fietskeuken Ledeberg opnieuw open vanaf 6 juli

Vanaf 6 juli opent de Fietskeuken Ledeberg weer haar deuren.

Dat is nu op de Hundelgemsesteenweg 2A (Botermarkt, Ledeberg), in de containers op het grasveldje achter het Open Huis (vroeger het Clubhuis voor senioren). Die delen we met Op Wielekes en Scaramouche.

Welkom vanaf 6 juli, elke woensdag van 18 tot 21 uur!Fietskeuken Brugse Poort gestart in Treck Hostel

De Fietskeuken Brugse Poort is opnieuw gestart! Iedereen is welkom op maandag (14u tot 18u) of op donderdag (18u tot 22u) om menig stalen ros weer te kunnen repareren. We zijn te vinden op het terrein van Treck Hostel, een indoor camping aan de Groendreef in Gent en tevens een voormalige steenbakkerij. De hostel is nog in opbouw, maar de bijhorende koffiebar Treckhaak is wel al open.

Een echt openingsfeest houden we als de indoorcamping ook van start kan gaan...

Tot binnenkort op de Fietskeuken!


Fietskeuken Brugse Poort binnenkort actief in Treck Hostel

We kunnen intussen officieel meedelen dat we binnenkort in een nieuwe locatie intrekken met de Fietskeuken Brugse Poort. We zullen te vinden zijn op het terrein van Treck Hostel, een indoor camping aan de Groendreef in Gent. De hostel is, net als de Fietskeuken, nog in opbouw, maar de bijhorende koffiebar de Treckhaak is al volledig klaar. Treckhaak is open van vrijdag tot zondag en je kan op zaterdagochtend genieten van een lekker ontbijt tussen 9u en 13u.

Met de Fietskeuken zijn we momenteel naarstig aan het werk om de werkruimte en keuken in orde te brengen om de Fietskeuken in de Brugse Poort binnenkort weer op te starten. Hou onze Facebook pagina in de gaten voor een regelmatige update.


Help ons een fietsherstelzuil te crowdfunden

Wanneer we van start gaan in een nieuw atelier zal dat zoals vroeger met beperkte openingsuren zijn. Om iedereen toe te laten ook buiten onze openingsuren aan zijn fiets te werken starten we een crowdfunding om een fietsherstelzuil aan te kopen.

Een fietsherstelzuil is een stevige metalen constructie waaraan je je fiets kan ophangen, zodat je de herstelling staande kan doen. Hij is voorzien van een basisset aan materiaal: een fietspomp, schroevendraaiers, inbussleutels, steeksleutels,... genoeg om de meeste kleine herstellingen zelf uit te voeren. Zo kan je snel weer verder fietsen.

Help jij ons met het financieren van deze fietsherstelzuil? Kijk dan snel op de website van crowdfunding Gent...


Fietskeuken Brugse Poort op zoek naar nieuwe locatie!

De wekelijkse werkingen van Fietskeuken Brugse Poort, zowel maandagnamiddag als donderdagavond, gaan voor een tijdje in de koelkast. In afwachting van een nieuwe ruimte zullen wij nog af en toe een Fietskeuken Repareerba(a)r organiseren op events, waar we jullie allemaal met veel plezier zullen terugzien!

Indien jullie graag de Fietskeuken op een event willen uitnodigen, contacteer ons dan gerust! Denk je ons te kunnen helpen met een nieuwe ruimte waar we een wekelijks atelier in kunnen openen, laat ons dan zeker ook iets weten!


Post-BenefietsFeest 5

Het BeneFietsFeest zit erop en we hebben er heel hard van genoten. Bedankt dat jullie ons weer zo massaal hebben gesteund. We zien jullie volgend jaar graag terug voor meer feestgedruis!


BenefietsFeest 5

Zaterdag 18 april gaan alle remmen weer los en trapt de Fietskeuken vanaf 20u het 5e BeneFietsFeest

LET OP! Deze keer gaat het feest door op een andere locatie dan de vorige jaren, we hebben nu immers een eigen feestzaal in De Binnenweg...

Verwacht je alweer aan een avond vol fiets- en dansplezier!


Remorca

Mama Wallfish en papa Fietskeuken Gent / Bike kitchen Ghent delen met veel trots de geboorte van hun eerste spruit mee: de REMORCA fietskar. Deze modulaire, lichtgewicht en supersterke fietskar werd in Gent door Wallfish ontworpen naar de noden van de Fietskeuken, én werd ook door Wallfish geproduceerd.


Vélo-Prei's: HANSBEKE-VLADIVOSTOK-HANSBEKE

HANSBEKE-VLADIVOSTOK-HANSBEKE klinkt als een wielerklassieker en rijdt als een trein. Vanuit hun met sloop bedreigde station van Hansbeke fietsten fotograaf Koen Degroote en Laura Bracke naar de terminus van de legendarische Trans-Siberische spoorlijn.

Samen met de voorliefde van het koppel voor het Sovjet-verleden was dit project een logische maar daarom geen evidente keuze. Koens werk is geen journalistiek pur sang, maar bevat een flinke dosis poëzie.

Als doorwinterde Sovjet-reiziger was hij niet aan zijn proefstuk toe. Hij neemt je ondermeer mee naar het verdwenen Aralmeer dat met een fotoreportage eerder in Knack verscheen. Een verscholen schat vol Sovjet-kunst en fantasierijke vertelsels over historische wielerhelden uit de pen van Jan Boesman kruisten niet alleen hun pad, maar nu ook het jouwe met deze lezing.

Vrijdag 6 maart, 20u30, Fietskeuken Gent (De Binnenweg)